dimarts, 24 de setembre del 2013

Curs de Fotografia de Natura

Postes de sol espectaculars, paisatges amb encant, fauna en acció... Aprèn a fotografiar la natura en tot el seu esplendor.

 
Començarem amb els conceptes bàsics de fotografia com la medició de la llum, el control de l'exposició i la composició per tal que tinguis un correcte domini de la càmera. A partir d'aquí, aprofundirem en tècniques avançades i específiques com la macrofotografia, la fotografia nocturna i l'ús del flaix.

 Li treuràs més profit a la càmera i veuràs com les teves fotografies milloren substancialment.

Duració del curs: del 10 d'octubre al 12 de desembre
Horari: Dijous, de 17 a 18 h
Preu: 31,60€
Lloc: Centre Cívic Navas C/Navas de Tolosa, 312. Tel.: 93 349 35 22

Més informació del curs.

Inscripcions obertes fins al 3 d'octubre.
Pots inscriure't on-line o presencialment al Centre Cívic Navas.

Afanya't, queden poques places!

dijous, 12 de setembre del 2013

Els aiguamolls, comencem a veure fauna


Un dels principals motius pels quals hem vingut a Borneo és la fauna. Com que ja frisem per veure primats en el seu hàbitat natural, decidim fer una excursió de mig dia al Parc Nacional Kuching Wetlands, situat tan sols a 15 km de la ciutat de Kuching. No esperem massa d’aquest parc, ja que estem al costat de la civilització, però ens sorprèn favorablement oferint-nos la visió de desenes de dofins, una família de micos nassuts i un cocodril.
 
Comencem bé, això promet!
 
Els nassuts (Nasalis larvatus) són una espècie endèmica de la jungla de Borneo, que es caracteritza per tenir un nas prominent. Sembla mentida, però aquest nas els serveix per atraure a les femelles. Com a curiositat, els índígenes els anomenaven micos holandesos, ja que van ser els primers colonitzadors que van veure amb el nas força més llarg del que ells acostumen a tenir. He de dir que, al costat dels malais, el més xato dels occidentals és un nassust.
 
La cua d'un dofí Irauadi (Orcaella brevirostris)
 

L'amic nassut
 

Poblat típic de Borneo, a la riba del riu

 
Què simpàtics són els vilatans!

divendres, 6 de setembre del 2013

Kuching, l'arribada a Borneo


Després d’innumerables hores de vol, escales i esperes als incòmodes seients dels aeroports, arribem a Kuching, Borneo. Vam sortir de Barcelona un dimecres i no hem arribat al nostre destí fins divendres. Cansats i desorientats pel jet lag, però hem arribat.
 
Aquest any viatgem pel nord de Borneo, que pertany a Malàisia, i comencem la nostra aventura a Kuching, la capital de Sarawak, l’estat més gran del país. Kuching (que significa gat, en malai) no sembla una capital. És una ciutat tranquil·la, amb un centre de carrerons estrets on abunden els temples xinesos i l’arquitectura d’estil colonial. El riu que la travessa, contribueix a donar-li un aire romàntic i la sensació de que aquí tot va a poc a poc, com les aigües que baixen pel riu.
 
Temple xinès

Restaurant local

Comprant al mercat

Detall d'un carrer