dilluns, 28 de maig del 2012

Una tarda a Barcelona

Com que fa temps que no viatjo i enyoro la sensació de descobrir racons nous i sorprende'm de tot, decideixo fer de turista a la meva ciutat. Em penjo la càmera al coll i surto a passejar pel centre, sense presses, agafant carrerons que no acostumo a transitar, observant la gent i badant a cada cantonada.

La ciutat m'ofereix infinitat de coses que em fascinen:

Els carrerons estrets del Raval.


Gent de totes les nacionalitats amunt i avall pel carrer Hospital.


El bar Mendiazábal, tan popular com diminut, encabit a una cantonada.


Capficats amb les seves reivindicacions, els veins ni s'han adonat que han penjat el cartell del revés.


Comerços que m'apropen països llunyans.


A la Rambla l'espectacle està assegurat i sempre hi veus quelcom que et crida l'atenció.


Els animals també desitgen sortir al carrer.


I, per acabar, una grua al Moll de la Fusta per llançar-se cap per avall des de les alçades.


És ben bé que aquesta ciutat acull a tothom i cadascú troba el seu espai per sentir-s'hi bé, independentment dels orígens, la cultura o la condició social.

Fa uns dies, una amiga mexicana afincada temporalment a Barcelona em deia que estava enamorada de la ciutat. I ara ho entenc. Si et deixes, Barcelona t'enamora!

diumenge, 20 de maig del 2012

"Viatgers del món", a Vilaweb

Ja fa més de tres mesos que em van fer un entrevista per a Vilaweb sobre la volta al món. Em van enregistrar amb vídeo durant gairebé una hora mentre responia a les preguntes de dos estudiants de periodisme, la Laura Fabregat i en Sergi Castells. En d’altres dies van fer la mateixa entrevista a en Jordi Roca, en Xevi Guillaumes i la Montse Viñuelas i la Catelina Capellà.

El resultat final és aquest reportatge on es presenten quatre idees sobre la volta al món i alguna pinzellada de les diferents opinions de cada viatger.



diumenge, 13 de maig del 2012

II Congrés de bloggers "Volta al Món"

Fruit de l'èxit del I Congrés de bloggers Volta al Món d'ara fa un any, ahir se'n va celebrar la segona edició al teatre Alexandra de Barcelona, a càrrec d'en Marc Elena i la Mireia Salvador, de Club de Viatges. L'esdeveniment va reunir prop d'una trentena de viatgers que han fet la volta al món i han creat un bloc des d'on han anat compartint les seves aventures.

El bloc del matí, centrat en oferir informació útil i pràctica, el va encetar en Pol, que després d'un any sabàtic de viatge per Àsia, s'ha acabat establint a Bangkok.


En Joan i l'Èlia ens van explicar com porten els preparatius per fer la seva volta al món, ja que, malgrat que tècnicament encara no han començat l'aventura, es troben en aquesta fase prèvia de preparació per la que tots els que hem fet la volta al món hem passat (i ja ens queda força lluny, digue-m'ho tot!)


Vam tenir connexions via skype amb la Txell i en Xavi des de Beijing, que es troben just a la meitat de la seva volta al món, i amb en Francesc Balagué des de Rio de Janeiro, on actualment està vivint, que ens va confessar el motiu del seu trasllat a la ciutat brasilera. També va aprofitar per fer-nos cinc cèntims del seu actual projecte d'escriure un llibre sobre la seva volta al món i de com està obtenint finançament per publicar-lo gràcies al micromecenatge a través de Goteo.



En Marc i la Mireia ens van comentar coses a tenir en compte a l'hora d'escollir un destí, com per exemple: el clima, si prefereixes natura o grans ciutats (o ambdues), comoditat o aventura, si necessites descansar o vols un viatge trepidant, etc.


I per acabar el bloc del matí, el Javi i la Bibi ens van animar a fer realitat els nostres somnis, amenitzant-ho amb divertides anècdotes del seu viatge.


La tarda es va desenvolupar amb un seguit de ponències breus de 15 minuts sobre experiències concretes de viatge que no us podem explicar perquè no ens hi vam poder quedar.

Tot i així constatem que el congrés va ser tot un èxit, ja que sempre és interessant assistir a xerrades que t'obren la ment sobre altres maneres de veure la vida i és una molt bona ocasió per retrobar-te amb viatgers com l'Enric i la Cèlia, el Raúl i l'Eva, l'Eva i l'Aleix, l'Oriol Sala i en Miquel Gascon, entre d'altres.

dilluns, 7 de maig del 2012

Entrevista a "El millor de cada casa", amb Miquel Murga






Imatge del web rtve.es

El dissabte vaig participar en una entrevista de ràdio a tres bandes, amb el llibreter Oriol Massó, de la llibreria Horitzons, que estava amb mi a l'estudi, i l'aventurer Albert Bosch, el primer català a creuar l'Antàrtida, que va intervenir per telèfon.

L'entrevista va ser una xerrada informal, conduïda per Miquel Murga, director del programa "El millor de cada casa", de Ràdio 4, a partir de la iniciativa duta a terme per l'Oriol Massó el dia de Sant Jordi que va consistir en reunir a viatgers i aventurers que haguéssim escrit un llibre per tal que proposéssim alguna "recepta anticrisi" a partir de la nostra experiència.

Clica el reproductor per sentir l'entrevista: