dilluns, 25 de maig del 2009

Montserrat

Després de voltar per mig món hem constatat que Catalunya també té indrets preciosos que val la pena conèixer. Així doncs ens dedicarem a redescobrir casa nostra, i començarem per l'inigualable Montserrat, la muntanya més espiritual de Catalunya on s'hi troba l'abadia benedictina consagrada a la marededéu "la Moreneta". Diu la llegenda que l’any 880, un dissabte, quan ja vesprejava a la muntanya de Montserrat, uns pastorets van veure baixar del cel una gran llum, acompanyada d'una bella melodia. El Bisbe que es trobava a Manresa, hi organitzà una anada. I van veure una cova, on van trobar la Santa Imatge. El Bisbe els va proposar traslladar-la en processó a Manresa, però només de treure-la, la imatge es va fer tan pesant que no la van poder moure. El Bisbe va interpretar aquest fet com la voluntat de la Mare de Déu de restar en aquell indret i manà construir-hi una capella.

Montserrat és un massís d'origen sedimentari únic al món per les seves dimensions i formes tan singulars que els moviments tectònics, els canvis climàtics i l'erosió s'han encarregat d'anar modelant. Són realment misterioses les impossibles formes que adopta la muntanya, amb blocs arrodonits i relleus bruscs que s'alcen sobtadament apuntant cap el cel.

Comencem l'excursió des del monestir de Montserrat i ens proposem coronar el Sant Jeroni, a 1236 metres d'alçada. Pel camí parem una estona a beure aigua i recuperar l'alè.



Finalment aconseguim fer el cim, després de una hora i mitja de pujar i pujar i pujar... Les vistes són meravelloses i compensen de sobres l'esforç realitzat.







Tornem a baixar al monestir, entrem a la basílica per veure la Moreneta de lluny i ens fem la foto de rigor. Aquí teniu els excursionistes!



Quin serà el proper destí???

3 comentaris:

folgueroles ha dit...

M'agrada tornar a saber de volsaltres. M'agrada que també us
agradi el nostre petit món.Mira, avui m'agrada tot.

Glow ha dit...

Mare meva, quina fila que fem, jejeje... Això sí, les vistes des de dalt de tot, impressionants!

pilar ha dit...

Ostres, quina sorpresa, una actualització al blog i 2 comentaris! a mi també m'agrada saber alguna cosa dels amics blogers i veure racons de Catalunya, mola, mola molt!!!