dilluns, 4 d’octubre de 2010

A la recerca del cèrvol

A finals de setembre és produeix l'època de zel del cèrvol, moment ideal per poder observar aquests animals. Les femelles surten dels boscos amb les seves cries i els mascles es deixen veure exhibint la seva espectacular cornamenta i bramant de forma potent per atreure a les femelles. A més dels brams, les demostracions de poder inclouen lluites a cops de banyes.

Ens dirigim cap a Candasnos, Osca, i des d'allà recorrem el territori fins al pantà de Mequinensa, Saragossa, a la recerca de cèrvols. Al final n'acabem veient una vintena; grups petits de femelles amb les seves cries, alguna femella sola i un mascle que llueix ben orgullós les seves banyes davant dels nostres ulls.

Malgrat que les fotos no fan justícia, ni de bon tros, a l'espectacle de veure fauna en llibertat, us en mostro algunes:Pantà de MequinensaCèrvol femella amb la seva cria.Molí als afores de Candasnos.

2 comentaris:

Glow ha dit...

D'acord, d'acord... valia la pena perdre's la Mercè!!!

M'encanta veure que seguiu publicant cosetes!

Petó

El viatge dels Rodamons ha dit...

Va ser fantàstic veure els cèrvols en llibertat, menjant tranquil·lament als camps, corrent pels boscos... Realment va valdre la pena!

El blog ha estat un temps parat, però a veure si ara tornem a agafar un bon ritme de publicacions.

Ens veiem!