dimarts, 15 de novembre del 2011

Reflexions sobre l'Índia des de Barcelona

Ja fa unes setmanes que vam tornar a casa. A casa? Quan tornes d’un viatge llarg, els primers dies “a casa” són estranys, perquè allò no ho acabes de sentir com casa teva. Tot i que d’entrada s’agraeix tornar a tenir aigua calenta, un lavabo net, no haver de patir els constants talls elèctrics... I sobretot, gaudir del silenci. Quan tornes d’una gran ciutat asiàtica, Barcelona sembla tranquil•la, neta i ordenada. Gairebé li trobes aires de poble. A l’Índia te n’adones que res és imprescindible i que, en el fons, res és teu. Tot ens ho han deixat prestat. En realitat, només estem de pas, fem un ús temporal de les coses i, després, passaran a uns altres. L’Índia t’ajuda a desprendre’t de tot, inclús de casa teva, que deixa de ser “teva” per passar a ser només “casa”.

Viatjar cap a l’orient et fa canviar. En major o menor mesura es produeixen transformacions en tu mateix, de manera subtil, però hi són, s’han esdevingut i ja es queden amb tu per sempre més. L’Índia és com un mirall davant la cara, et mostra tal com ets, no com t’agradaria ser o com et penses que ets. Et fa sortir el millor i el pitjor que portes dins. Suposo que és per això que tanta gent en surt espaordida. Però si saps entendre el que veus i posar-hi una mica de distància, en trauràs una informació summament valuosa.

Ja fa unes setmanes que vam tornar de l’Índia, i encara estem paint tot el que vam viure i extraient el suc de tot el que vam aprendre. És per això que aquest és un país sempre interessant, que t’ofereix molt, si saps percebre-ho, i et deixa amb ganes de tornar-hi, per seguir aprenent, experimentant, creixent...

5 comentaris:

Xavier i Carme ha dit...

Totalment d'acord amb vosaltres, Rodamons! India forever!!!

pilar ha dit...

Hi ha moltes maneres de viatjar, la vostra és molt especial, ens ho hem passat molt bé al vostre costat i ens heu ensenyat que l'Índia és molt més que el Taj Mahal.
Molts petonets i ja espero el proper viatge!

Jordi - Tamara ha dit...

Hola parella!!
Som en Jordi i la Tamara. Fa tot just un mes i mitg que ha començat la nostre aventura... nosaltres ens vam decidir a començar per l'altre cantó...

El nostre blog es:
http://elmundoasorbitos.blogspot.com/ i vosaltres ja en formeu part d'ell. Quan volgueu sou benvinguts!!
Una abraçada i sort a la presentació del llibre!!!

El viatge dels Rodamons ha dit...

Jordi i Tamara, molta sort amb el vostre viatge que tot just acaba de començar!
Us anirem seguint pel blog.
Una abraçada!

Marta ha dit...

Hola nois!com esteu? m'han encantat les vostres reflexions. Ara comença un nou viatge cap la "normalitat". Molts petons!