diumenge, 13 de maig del 2012

II Congrés de bloggers "Volta al Món"

Fruit de l'èxit del I Congrés de bloggers Volta al Món d'ara fa un any, ahir se'n va celebrar la segona edició al teatre Alexandra de Barcelona, a càrrec d'en Marc Elena i la Mireia Salvador, de Club de Viatges. L'esdeveniment va reunir prop d'una trentena de viatgers que han fet la volta al món i han creat un bloc des d'on han anat compartint les seves aventures.

El bloc del matí, centrat en oferir informació útil i pràctica, el va encetar en Pol, que després d'un any sabàtic de viatge per Àsia, s'ha acabat establint a Bangkok.


En Joan i l'Èlia ens van explicar com porten els preparatius per fer la seva volta al món, ja que, malgrat que tècnicament encara no han començat l'aventura, es troben en aquesta fase prèvia de preparació per la que tots els que hem fet la volta al món hem passat (i ja ens queda força lluny, digue-m'ho tot!)


Vam tenir connexions via skype amb la Txell i en Xavi des de Beijing, que es troben just a la meitat de la seva volta al món, i amb en Francesc Balagué des de Rio de Janeiro, on actualment està vivint, que ens va confessar el motiu del seu trasllat a la ciutat brasilera. També va aprofitar per fer-nos cinc cèntims del seu actual projecte d'escriure un llibre sobre la seva volta al món i de com està obtenint finançament per publicar-lo gràcies al micromecenatge a través de Goteo.



En Marc i la Mireia ens van comentar coses a tenir en compte a l'hora d'escollir un destí, com per exemple: el clima, si prefereixes natura o grans ciutats (o ambdues), comoditat o aventura, si necessites descansar o vols un viatge trepidant, etc.


I per acabar el bloc del matí, el Javi i la Bibi ens van animar a fer realitat els nostres somnis, amenitzant-ho amb divertides anècdotes del seu viatge.


La tarda es va desenvolupar amb un seguit de ponències breus de 15 minuts sobre experiències concretes de viatge que no us podem explicar perquè no ens hi vam poder quedar.

Tot i així constatem que el congrés va ser tot un èxit, ja que sempre és interessant assistir a xerrades que t'obren la ment sobre altres maneres de veure la vida i és una molt bona ocasió per retrobar-te amb viatgers com l'Enric i la Cèlia, el Raúl i l'Eva, l'Eva i l'Aleix, l'Oriol Sala i en Miquel Gascon, entre d'altres.

4 comentaris:

Quaderns de bitàcola ha dit...

Rodamons,
ens va fer moltíssima il·lusió coincidir amb vosaltres.
Gràcies a la primera edició del Congrés vam acabar de decidir-nos per a fer la nostra pròpia volta al món i vosaltres vareu tenir part de "culpa" d'aquesta decisió... ;-)

Enric i Celia

El viatge dels Rodamons ha dit...

Ei, Enric i Cèlia!

A nosaltres també ens va agradar molt tornar-vos a veure. I ens encanta ser una mica "culpables" de que prenguéssiu una decisió tan genial com és fer la volta al món!

Una forta abraçada.

Marc ha dit...

Quins cracks aquests Rodamons... ;-)
Gran crònica!! Sembleu en Miquel de "voltar i voltar" hehehe

A veure si l'any q vé ens podem veure amb més calma, ja sigui de ponents o que vingueu al soparet. Vas ser ben divertit :)

El viatge dels Rodamons ha dit...

Marc, nosaltres també ens vam quedar amb ganes de poder xerrar amb més tranquil·litat. Ja trobarem el moment.
L'any que ve ens apuntem de ponents, al sopar i al que faci falta! ;)