diumenge, 21 d’octubre del 2012

Viatjar amb tren per l'Índia

Sens dubte, la manera més pràctica de moure's per l'Índia és amb tren. L'extensa xarxa de ferrocarrils arriba a bona part d'aquest vast país.

Com tot a l'Índia, pot esdevenir lleugerament complicat, i treure un bitllet de tren, no n'és l'excepció. Quan arribes a l'estació has d'omplir un formulari que sembla paper de fumar amb el teu nom i cognoms, passaport, nº i nom del tren que vols agafar (cosa que probablement no en tens ni idea), la classe que vols reservar, a quina parada pujaràs i a quina baixaràs. Si tens dubtes (com el nº i nom del tren), sempre pots fer una llarga cua on, un cop aconsegueixis arribar a la finestreta, et facilitaran aquesta informació.

Una altra opció és reservar els bitllets per internet, per estalviar-te esperes i empentes, a la web Cleartrip. És molt còmode però s'ha de tenir en compte que aquí no surten tots els trens que circulen per l'Índia sinó només les rutes principals. Acostuma a passar que, segons Cleartrip ja no queden bitllets disponibles, en canvi si et persones a l'estació, sí que pots comprar-ne.

Un altre tema que a mi em va costar molt d'entendre és el de les diferents classes. Dins de cada tren hi ha vagons de luxe, estàndar i de senzills. O sigui que segons com vulguis viatjar o segons el pressupost que tinguis, pots anar a tot luxe amb les altes esferes o amb les classes socials més humils.

Resum de les diferents classes (de més luxe a menys):
  • AC1: 1ª amb aire condicionat. 4 llits per compartiment.
  • AC2: 2ª amb aire condicionat. 6 llits per compartiment.
  • AC3: 3ª amb aire condicionat. 8 llits per compartiment.
  • SL (sleeper class): sense aire condicionat. 8 llits per compartiment.
Per viatjar en qualsevol d'aquestes 4 classes s'ha de fer reserva prèvia, és segura i està la mar de bé per dormir-hi.
  • CC: vagons amb cadires i aire condicionat
  • 2S: vagons amb cadires i sense aire condicionat.
  • II: sense aire condicionat, amb cadira i sense reserva.
Els vagons II són els que van més plens, com que no es necessita reserva, allà s'hi encabeix tothom. A més dels passatgers, també s'hi passegen els venedors ambulants que ofereixen chai, samosas, fruits secs, plats cuinats, fruita, diaris... Una vegada, fins i tot va pujar un encantador de serps que va obrir el seu cistellet de vímet d'on en va sortir una serp que s'enfilava al ritme de la flauta. En aquests vagons és on veus i vius l'Índia en tota la seva essència. Recomano fer-hi algun viatge, és tota una experiència. Ara bé, no se t'ocorri agafar un d'aquests vagons per fer un trajecte de 20 hores, pots arribar destrossat!

Aquí teniu un vídeo dels diferents trajectes que vam fer amb tren durant la nostra estada a l'Índia al 2011 (clica damunt la imatge):




Més informació útil sobre els trens a l'Índia (en anglès):

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats pel blog!!! Gràcies a pàgines com la vostre ajudeu a molts futurs viatgers ;)
Un post molt útil!!! Els viatges amb tren per la índia son únics, sempre acabes compartint històries, fent el tè, amics,...
Us seguim!!!

Núria i Ramon

El viatge dels Rodamons ha dit...

Moltes gràcies nois!!!

Ja hem vist al vostre blog que també heu estat per l'Índia i teniu raó, els viatges en tren són únics!

Ah, hem afegit el vostre blog a l'apartat "viatges i viatgers", així no us perdrem la pista.

Anònim ha dit...

Merci a vosaltres ;)
Nosaltres tb us hem afegit així us seguim de ben aprop!!!
Petons i felicitats x la pàgina i el llibre!!!

El viatge dels Rodamons ha dit...

Perfecte, ara ja estem connectats i de mica en mica anirem descobrint tots els racons ;)
Una abraçada!

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola parella! Ens encanta el vostre bloc, és per això que us hem deixat una petita sorpresa al nostre en forma de reconeixement… ;-)

http://www.quadernsdebitacola.com/2012/11/reconeguts-amb-el-premio-dardos.html

Aprofitem per dir-vos que teniu molt bons consells de la Índia, ¡ens vam quedar amb ganes de veure les vostres fotos de l'exposició, però al final no vam poder!

El viatge dels Rodamons ha dit...

Ei, nois, moltíssimes gràcies per la nominació! Ens fa molta il·lusió que hagiu pensat en nosaltres.
Fins aviat!