dijous, 10 d’octubre del 2013

Semenggoh


Hem vist micos nassuts, dofins, aus exòtiques... però si ens hem endinsat fins a les profunditats dels boscos, és amb la intenció de veure el de la cabellera pèl-roja.
 
 
Imatge del blog pantalla-completa

No, no ens referim a l’amiguet d’en Harry Potter! Estem parlant de l’orangutan. Pacífic, solitari i majoritàriament vegetarià, habita les selves denses i humides de Borneo i Sumatra.

Actualment es troba en perill d’extinció, degut a la deforestació, ja que aquests primats es passen el 90% del temps dalt dels arbres, fins i tot dormen a les branques, en un jaç de fulles que es preparen cada pocs dies. La paraula malaia orangutan, significa home del bosc, i és evident la similitud amb els humans. Deixant estar que tenen els braços més llargs, som iguals.



L’autobús públic K6 ens porta des de Kuching fins a la reserva natural de Semenggoh, on cada dia, a uns horaris estipulats, s’ofereix fruita i ous durs als orangutans, que viuen en llibertat al bosc. Alguns –els que tenen més dificultat per aconseguir aliment- acudeixen al centre per gaudir d’un àpat extra, tot i que són autosuficients. Si hi ha abundància de fruita al bosc, és possible que cap orangutan es presenti, perquè ja troben suficient aliment.
 
Tenim sort i uns quants individus s’apropen a la plataforma on se’ls hi ha posat la fruita. Estan relativament a prop, i com que estan acostumats a la presència d’humans, no s’espanten. Mengen confiadament davant nostre mentre jo no puc parar de fer fotografies.




5 comentaris:

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola parella! Quin viatge més xulo que heu fet, deu ser increïble veure aquest animalons en plena selva! A veure si un dia ens veiem i ens expliqueu.

Abraçades.

El viatge dels Rodamons ha dit...

Hola, Quaderns de bitàcola!
Veure els animals en llibertat, en el seu hàbitat natural, no té preu.
Teniu raó, tenim pendent una trobada viatgera per posar-nos al corrent.
Una forta abraçada!

Glow ha dit...

Fantàstiques les fotos, Mireia, quina experiència, no? :)

El viatge dels Rodamons ha dit...

Ei, Glow!
Sí, noia, una experiència única. Veure fauna en llibertat sempre et genera sensacions especials, i encara més quan són uns "bitxos" tan similars a nosaltres.
Ens veiem aviat!

Jordi (milviatges) ha dit...

Ei, nosaltres també vam estar a Semmengoh i ho recordem com una experiència realment entranyable.

http://milviatges.wordpress.com/2013/10/13/borneo-a-la-recerca-de-primats-als-parcs-naturals-de-sarawak/