dijous, 20 de desembre del 2007

Assentaments tibetans

Una de les injusticies mes grans que s'esta cometent en aquests moments es la del Tibet. El govern xines te absolutament oprimit el poble tibeta, la policia assalta monestirs i universitats, es cometen tortures i assasinats, no es respecten els drets humans. I la comunitat internacional no hi fa res al respecte.

Per casualitat fa uns dies vam coneixer en un autobus a un parell de monjos budistes que ens van explicar que vivien en un monestir prop de Kushalnagar, en una mena de reserva per a tibetans. Vam quedar amb ells perque ens ensenyessin el seu monestir i vam passar un dia molt interessant i agradable conversant sobre politica, el seu estil de vida, el nostre, el budisme... Viuen en un lloc tranquil, net, on es respira pau i calma, cosa dificil de trobar a l'India. Ells tambe son reposats, pacifics i calmats. La pompositat del temple on fan les meditacions i ofrenes al deu Budha contrasta amb l'austeritat de les habitacions dels monjos.

Ens van explicar que van haver de fugir del Tibet perque els xinesos no els permetien estudiar el budisme. Van estar mes de deu dies caminant pels Himalaies esquivant la policia fins que van aconseguir creuar la frontera amb India. Ara viuen en aquest assentament per a tibetans i aqui son lliures per estudiar el que volen.


Tulku Sonam i Tenzin Gelek.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola parella
Veig que us moveu molt per allà. La cara de felicitat però sempre es la mateixa. Igual que la de tots els que surten amb vosaltres i això fa que els petits dubtes que teníem quan vareu marxar es vagin esvaint.

taram ha dit...

Hi,
A la foto amb els monjos budistes se us veu a tots molt bé. L'Ignasi ja està força acostumat a seure a terra, però tu, Mireia, sembla que tens un petit problema de cames. Us heu adonat què hi ha darrera l'Ignasi, a sota la tauleta? Una pilota de futbol.
És magnífica la foto del temple: no me n'he adonat de la seva grandiositat fins que he vist les persones a sota que, comparades amb els déus daurats, semblen formiguetes.
Bye!
Una abraçada

Yolanda ha dit...

Josep... la Mireia ha preparat la càmara per disparar automàticament, i ha arribat just a temps de seure per sortir a la foto... dono fe, que ella pot seure a terra tant bé com ho fa l'Ignasi.. jeje..
Suposo que l'assentament tibetà deu ser com una mena de camp de refugiats, ja que han hagut de sortir del seu país degut a la persecució que han patit.. Dintre de que han de vuire a l'exili, al menys poden viure lliurament..
Tinc una pregunta Rodamons (qué raro): quina mena de govern hi ha a la Índia??

Petons com sempre..

20.05h. 10,8º de temperatura i plou ara mateix a Sant Andreu de la Barca (a la propera, ja posaré S.A.B.)

Anònim ha dit...

Una mica de aquetsa esperitualitat m'aniria be a mi;
Igansi finalmente ja m'han trobat el probleme de l'esquena; tinc una hernia a les cervicals; el día 15 em diran quan m'operan; veus com el yoga no m'hagues ajudat - jejejeje.

Com marxo de vacances, us desitjo un bon nadal a tos dos i una bona entrada d'any.

Anònim ha dit...

Hola nois :
Tanta espiritualitat m'aclapara ! pero per la cara de felicitat vostra es indubtable que la cosa us va be.
Parlant de pilotes , dema es el Barça-Madrid , no se si als monjos els arribara TV3 o el Plus sino ja us explicarem que ha passat ,.. bromes apart una abraçada molt forta desde la Rambla Catalunya .

pilar ha dit...

Hola a tothom!
Vull desitjar als rodamons, als que els seguim i als que no els segueixen també,un BON NADAL i més de 2008 motius per celebrar!!!
Yolanda, sàpigues que en Josep, que el conec, va comentar "molt bona observació la de la Yolanda, m'haurà de deixar les ulleres que s'hi veu més bé!" de molt bon rotllo molts petoneeeets!!!

Yolanda ha dit...

Gràcies Pilar, per desijar-nos a tots bon nadal!! Igualment!!
Con anem de loteria??
Mireia, el número de la Cuina de Mundet, no ha tocat.. res de res.. O sigui que per la nostra banda, continuarem anant a treballar...
Tornant al nadal.. ho celebren a la Índia? Suposo que no, però el 25 de desembre és un dia especial per a ells?? i vosaltres, el celebrareu? Podeu menjar molt aquell dia, i així serà com casa... jeje..

Molt petons, i bones festes a tothom.

19.33h. 11,9º i núvol a SAB.

Anònim ha dit...

Hola! Bon dia rodamons!
Us desitgem un bon nadal, i també a tota la gent que segueix el vostre blog....

Una abraçaaaaada!!!

Anònim ha dit...

Hola guapos. D'aquí una estona anirem a fer el dinar de Nadal com cada any. Be,de fet no serà com cada any sinó que hi faltareu vosaltres, us trobarem molt a faltar. Records des de Vic i que passeu un bon Nadal.Una forta abraçada.

Anònim ha dit...

Hola parella, tota quin sabiesa que adquirireu; ja cal que aneu programant sopars, dinars i esmorzars per veure com us ho fareu per poder fer-nos arribar tota aquesta informació i de primera mà. L'idioma que feu servir, imagino que és l'anglès, oi? Bé Mireia , princesa, avui dia de BOXING DAY , com diuen els anglesos , també m'he recordat de vosaltres . Una molt forta abraçada per tots dos . 3a

Mariona ha dit...

Una forta abraçada dels Jabbour's i Bon any.

Anònim ha dit...

Hola!! Ostres, mirant el vostre blog em venen ganes de tornar a viatjar a l'India, ohh!! i els nens? Són tots super macos!!!

Disfruteu i parleu molt amb la gent, que només ells us ensenyaran l'essència del pais! Bones festes i genial 2008!!!

Kisses from Barcelona,

Silvia