divendres, 7 de desembre del 2007

Bangalore

Primera impressio de Bangalore: aixo es un puto caos!

Unes quantes dades sobre Bangalore:
  1. En aquesta petita ciutat hi viuen 6.000.000 de persones
  2. Es la tercera ciutat de l'India on hi ha mes accidents de transit
  3. L'equip de hoquei femeni va guanyar la lliga estatal. Tots estem molt contents!

















El transit es de bojos, no hi ha semafors, i si n'hi ha algun, ningu li fa ni cas. No hi ha carrils, tothom va per on vol. Conduir es sinonim de tocar el claxon, no paren de pitar en tot moment. El primer dia vam estar hores per poder creuar un carrer. Ara ja tenim mes practica i esquivem tot tipus de vehicles. Per desplacar-nos utilitzem el rickshaw, una petita motoreta amb una cabina al darrera per seure. El problema es que la majoria dels ricksaw no parlen angles ni saben llegir un mapa. Et diuen que si a tot pero no entenen res. L'ultim cop que hem vam agafar un, va haver de parar 3 vegades per demanar a gent del carrer que l'indiquessin a on voliem anar. Estava mes perdut que nosaltres! Al final, pero vam arribar a lloc. La conclusio es que aquesta ciutat es una mica estressant, haurem de buscar la pau espiritual a una altra banda.

De moment hem constatat que hi ha dos grans tipus d'hindus:
  1. Els que es dediquen al turisme: t'intenten estafar constantment. Has de controlar-ho tot o t'intenten cobrar m'es del que toca, o no et porten a on tu has dit... Nomes et parlen i et somriuen si creuen que et poden treure diners, si no son bastant bordes.
  2. Els de classe mitja: aquests son amables i cordials. Els hi fa gracia que siguis estranger i venen a parlar amb tu nomes pel plaer de tenir una conversa amb algu de fora. Sempre t'intenten ajudar sense demanar res a canvi.
Amb els dos dies que portem a Bangalore, ja hem apres a distingir els dos grans tipus d'hindus. Cal mencionar que hi ha un altre gran grup que son els pobres. Viuen damunt la runa en una mena de tendes de campanya fetes amb bosses de plastic, van molt bruts i no tenen res. Bangalore no es una ciutat pobre, pero es veu de tot.

Avui deixem Bangalore i marxem cap a la Fundacion Vicente Ferrer a Anantapur.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Dia 4 8.12.07 21:16 pm
Ei! molt xula la foto de Bangalore! sobre tot el conductor, jejeje... ui ui ui us veig una mica estressats, de totes maneres hem rigut molt quan ens imaginavem a vostres dos intentant travessar el carrer.....a la una, a les dues, a les tres..........
Bon viatge a Anantapur!!
Un petonàs!!

Yolanda ha dit...

Quina gràcia que em fa mirar el blog, i veure que hi ha notícies noves!!! i també quan hi ha nous comentaris... Una cosa, el ricksaw aquest de la foto, està brillant, netíssim!! o al menys així ho sembla a la foto.. La Mireia de màniga llarga, i amb una lleugera bufanda... sembla que no fa tanta calor.. L'Ignasi, com que és un "machote" doncs cap problema. I qui els hi faria la foto... amb el que han comentat dels hindús "turístics"... Teniu jet-lag?? a la foto sortiu una mica amb cara de cansats i pàlids; però clar, al costat del conductor qualsevol semblaria pàlid..
I ara cap a Anantapur... en tren?? doncs que vagi molt bé!!
Mireia: a la feina, a part del mapa de tot el món, ja tenim també un de la India, més ampliat, i pel que veig ara ja tenim un altre punt per assenyalar.. Per cert, et vaig trobar molt a faltar el dia del pont... com que sempre ens quedavem nosaltres dues..
PD: jeje veig que no teniu accents a la Índia...

Yolanda ha dit...

Per cert, amb quina hora va el blog?? Aquí ara són les 22:03h

pilar ha dit...

Eeeii, parella!
Quina il.lusió quan he obert el blog i veure-us allà asseguts!
Ens ajudeu a que nosaltres també viatgem una mica.Petonets i endavaaaant! Your m....

Glow ha dit...

Hola!!

Així m'agrada, que aneu actualitzant, així us seguim la pista!

No patiu pel Sushi, ahir el vaig anar a veure i està fantàstic...

Petó,

Gloria

Anònim ha dit...

A nosaltres tambe ens fa molta il.lusio rebre noticies de tots vosaltres! Anem a fer alguna puntualitzacio respecte els vostres comentaris sarcastics:

- Poca conya amb el transit: travessar el carrer aqui es una activitat d'alt risc!!!
- El temps: a Anantapur fa molta calor. L'habitacio on dormim no te parets per la part de dalt (pero si mosquiteres) i s'agraeix molt, aixi passa airet. Lo de la maniga llarga va ser dos dies que va venir una onada de fred a Bangalore i va ploure. Haurieu d'haver vist alguns hindus amb anorac, jersei, gorro de llana i ...sandalies! Es que no tenen cap altra tipus de sabata.
- Per les que ens seguiu amb el mapa: Anantapur esta uns 200 km al nord de Bangalore.
- Com ja heu detectat, als teclats hindus, a mes d'haver-hi tecles que estan en llocs diferents, no hi ha ni un accent!
- Ens recordem molt del Sushi i ens agrada saber que esta be.

Gracies per totes les noticies, penya! Actualitzarem el blog tan sovint com sigui possible!!!

Ara son les 18:00 a Anantapur.

Yolanda ha dit...

Tema tràfic a la Índia: he vist un vídeo, si voleu el voleu veure, és en aquesta adreça:
http://www.youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM
(Haureu de copiar i enganxar)

Temps a Anantapur. "Por Anantapur no me viene nada", així que us dono la previsió per a Calcula.. no vindrà d'uns quans kilòmetres...
Demà: 10º/20º. sol solet.
Dijous: 12º/21º. SOL SOLET!!
Divendres: 14º/20º. Atenció!: núvol.

Mapa: els 200km de distància de Bangalore a Anantapur, no han mesurat ni mig centímetre... potser el mapa no era tant ampliat...

Esmozars: Mireia, des de que has marxat, això és un desgabell.. hem coincidit totes només UNA vegada.. que si ara tinc feina, que si no vinc, que si vaig adalt.. total un desastre.. Ja es nota que eres tú qui posava una mica d'ordre..

Son les 18:37h a Sant Andreu de la Barca.

Petons.