diumenge, 4 de maig del 2008

Fiorland

Els kiwis (nom carinyos amb el que es designa als locals, no per la fruita sino per l'ocell endemic de Nova Zelanda en perill d'extincio) ja ens havien advertit que al sud feia fred, pero tant, no ens ho esperavem pas! A la carretera cami de Fiorland ens va agafar una bona nevada i tot i el primer ensurt perque no portem cadenes ni anem massa preparats per la neu, el paissatge ha estat impressionant.











A Catlins hem disfrutat com mai de la natura salvatge. En una platja deserta ens vam trobar amb l'spectacle d'aquests lleons marins jugant entre ells. Son unes bestiasses enormes, i contrariament al que sembla es mouen amb una rapidesa i agilitat increibles! Emeten una mena de rugit greu i ensordidor, i aixo que nomes jugaven! Veure'ls en una baralla realment ha de fer por...


I tot badant amb els lleons, van apareixer aquest parell de pinguins. Aixo es un no parar! Ai, ara recordo per que vaig estudiar biologia...

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola parelleta, ktal ? aqui ja veieu dilluns, despres d'un cap de setmana llarg per alguns i per altres, pos nos, hem anat a treballar, per alló de dir , no, si serà una dia perfecte per treballar tranquils... bé,ja està tots aquí i no ha passat res.
Quines fotografies que feu !! fantàstiques, i aquesta fauna que hi ha, són els únics habitants ? no s'hi veu gaire moviment, no ??? si vols t'envio algun exemplar que tenim per aqui MDT, pensa que són a extingir, són peces úniques... je, je, ....
Seriosament, us felicito per les fotografies i per tenir-nos tant al corrent, aixó ens tranquilitza.
Molts petonets i BON MES DE MAIG !!!

Teresa

Anònim ha dit...

Impressionant NZ , s’ em posa els pels de punta, un nus a la gola, ahhhhh, ... veure les fotos , als animalons , els paisatges , la vostra immensa felicitat,...Altre vegada gràcies per compartir ... i continueu així . Petons Isabel gopi3

pilar ha dit...

Hola nois!
Això sí que és anar de meravella en meravella! Nova Z és .... no sé ni quin adjectiu posar, una passada vaja!
No deixeu ni un segon d'emmagatzemar informació al vostre cervell que quan tornareu, voldrem saber, voldrem saber....
Petonets.
Ah! els dos pingüis, una monada!

Anònim ha dit...

bon dia rodamons. Recoi quin canvi
de fotos. En el primer "reportatge de l´illa del sud, l´inmens del mar
amb balena banyanse,dofins fen ginkama,i uns semimarins,com els hi dieu, estirats al sofá. Per cert
darrera el pinguí i els mamífers hi ha com uns trossos de càmeres de roda de cotxe, que no se deu ser. Ah, la foto de la parella multada es bona. A les ulleres de la Mireia s´hi reflexa el seu braç amb la càmera i una part de la barba del soci. I a les ulleres de l´Igna hi veiem el fron de la socia.Es una foto complerta. I al blog de Fiorland, m´agrada la parelleta de pinguins que fan com la "fauna" d´aquí.Ni es donen la ma , ni s´esperen. O es que tenien pressa?
A la plana el cucut ja busca els nius mes adients per posar.hi els
seus ous. I el jardí vigatá
de casa Mireia, ja no hi es.

Yolanda ha dit...

Comentaris a les fotos... per ordre d'aparició:
1. què fred!!
2. més fred!!
3. oooohh!!
4. oooooooooooohhh!! (aquesta és la que es reflexa la muntanya a l'aigua)
5. què bonic....(les ovelles)
6. aaaah!! (lleons marins)
7. eeehhh!! (I PINGÜINS!!!!)
VULL ANAR A NOVA ZELANDA!!!!!!!

Glow ha dit...

Eps, m'assalta un dubte: on són els kiwis i els turistes? no hi ha gent pels llocs que hi aneu? o és que censureu les fotos on surten?

Per cert, vosaltres molt macos, i la natura, doncs m'apunto a tot el que han dit els comentaristes una mica més amunt! Quan organitzem un viatge a Nova Zelanda?

Anònim ha dit...

Hola macus, només saludar-vos. Segueixo de tant en tant el vostre reportatge que m´encanta. Cuideu-vos molt, una abraçada. Inma

inma ha dit...

Hoooooooola, us havia perdut!! Quines fotos més maques, la veritat és que feu cara de sanots i supercontents!!! Ara m´haig de posar al dia de Nova Zelanda, veig que tinc feina....Un petonet que començo la tarea..

Anònim ha dit...

Ara feia dies que no em conectava, però clar com que no parant de dir-me les fotografies tan maques que feu, avui he tingut una estoneta i aqui estic. Realment tot és fantàstic i jo també pregunto, és que no hi ha ningú més que vosaltres, en aquest racó del mon?. Us veig perfectes, es nota que esteu disfrutant molt i tal co hem comentat avui a l'hora d'esmorzar, ara ja comencem a tenir enveja "sana", d'aquí un temps, ja en parlarem a quin tipus d'enveja ens referim. Un petonàs. Luisi.

Anònim ha dit...

Estimats comentaristes,

Veig que a tots us assalta el dubte d'on punyetes es fiquen els kiwis i altres humans. Doncs be, Aotearoa (Nova Zelanda en maori) te 4 mil.lions d'habitants, la majoria dels quals es troben a les grans ciutats com Auckland i Wellington. Per tant, hi ha moltes mes probabilitats que en una foto surti una foca o un xai que no una persona! Penseu que precisament el que mes ens agrada es perdre'ns amb el cotxe per carreteres on no passa ningu. Per aqui es facil conduir 150 km sense trobar ni una benzinera, ni un poble, ni res de vida humana. I aqui esta la gracia!

Anònim ha dit...

HOLA RODAMONS!

VEC QUE EN DAVID CONTINUA AMB LA SEVA BARBA I ELS DOS MAGNIFICS COM SEMPRE, AMB UNA CARA D'ALEGRIA I FELICITAT QUE FAN ENVEJA. NO VULGUIS VEURE LES PINTES QUE CARDO...

ÉS TRIST, PRO PER AQUÍ TOT CONTINUA IGUAL, LA MONOTONIA, ENCARA NO ENS DECIDIM ON ANAR DE VACANCES NI CÓM KEDAR PER BARCELONA, COM PODEU VEURE LES BONES COSTUMS MAI CANVIEN.

M'APUNTO A L'OPINIO DE LA MAJORIA, NO VOLS DIR QUE ESCANEGES FOTOS DEL NATIONAL GEOGRAPHIC I LES PENGES? SON EXTRAORDINARIES.

MOLS PETONS I PORTANS REGALS.

PILARETA.

pilar ha dit...

Bon dia a tothom, per fí plou! Encara que podria haver esperat la setmana vinent, ja no ens ve de tres o quatre dies! com som, mai plou a gust de tothom! és broma, ja m'està bé que plogui.
Als de Folgueroles, darrera el pingüí i els mamífers el què hi ha són algues marines, moltes cintes d'algues.
Que tinguem un bon i remullat cap de setmana! Siau!

Anònim ha dit...

pilar. efectivament hem tingut un
bon i remullat cap de setmana.
Hem anat a Sau i tota la tornada
ha set un "remullat" viatge. De sortida la roba feia 1,5oo q.i al arribar feia 4,6oo. Gràcies per lo de les algues; ja has vist que la Mireia no ens ha fet ni cas. Sort de les mares. I es que allá on no hi hagi una mare...Mireia, ja tenim entrenador per la propera temporada: en Pep Guardiola (i no es estranger). Quan durará ?

Mariona ha dit...

Hola de nou parella!!
feu cara de fred i sembla que estigueu de vacances de Nadal, quin paissatge, si ensopegueu amb algun kiwi i teniu reflexes, el podeu fotografiar, no n'he vist mai cap ( potser el puc buscar a gooogle).
Aquí hem tingut una llevantada de tres dies que feia 12 anys que no plovia tant.
Molts petons i fins a la propera.
Mariona

Mariona ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
PBC ha dit...

Bon dia família. Segueixo el vostre blog amb interés i il·lusió. Interés per veure com esteu, que sembla que bé, i il·lusió per saber on esteu i veure les fotos. Aquí tots estem bé. Creixent i fent-nos més savis (o no). La vostra neboda petita cada dia més maca i eixerida (ve de família). Molts petons de l'Ona, la Sandra i de mi mateix, PBC.