dijous, 19 de juny del 2008

Xile

De moment no hem vist res que ens hagi impactat gaire de Xile. Val la pena, però, comentar què pensen els Xilens de nosaltres:
1. En España hay mucha maldad
2. Barcelona, la ciudad de los okupas!
3. En Barcelona todos los hombres visten como gays

Deu ni do com ens veuen, no? Aquestes afirmacions les hem extret textualment de converses que hem tingut amb gent d'aquí. Per ser justos també hem de dir que molts han comentat "Que bonito país" i un noi universitari fins i tot ens va parlar de Gaudí.

Dels que vam estar a Santiago recordem poca cosa i no tenim fotos, el jet lag ens va deixar en un estat de semi-coma i no ens vam recuperar fins arribar a Valparaíso, una bonica ciutat tocant el mar amb cases de colors que s'enfilen pels cerros (turons).



Vistes des de la casa de Pablo Neruda a Isla Negra. Aquest és el mar amb el que el poeta s'inspirava.


No és extrany trobar-nos això enmig del carrer?


Seguim amb la mala sort. Hem passat pel desert d'Atacama, un dels més àrids del món i ens ha plogut. Per demostrar-ho aquí teniu la foto feta desde l'autocar. La gent ens deia "aquí no llueve casi nunca, es muy raro que llueva!"



Per fi!!! L'Ignasi s'ha pelat! Ara diu que te fred al cap...

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Ah, això del jet lag!!! Igansi ho sento però t'esta be per riuret de mi cada vegada que anaba i tornaba per viatges de feinar i t'en reias de mi quan t'explicaba lo del jet lag!!!!

M'en alegro molt que hague gaudit tant de aquest primers 6 mesos de viatge; jo ho he fet seguint-vos.

LOPETENC2

Anònim ha dit...

Ohhhhhh!!!!!!! Què ve li ha anat utilitzar la banyera del carrer, ha quedat tan guapo!!!!!!!!!!!!
Vec que el efecte gafolos arriben a tot arreu, t'enrecordes de la pluja torrencial del Delta... doncs no em ve de nou que plogui en mitg del desert.
Un petó

Anònim ha dit...

Carambas! Ahir tot just pel 33 parlavan de la zona portuaria de Valparaiso i els seus turons :-)

Us he descobert fa poc i cal dir, que deixant de banda les dificultats que us heu anat trobant, que em feu molta enveja!!! Esteu posant en pràctica el somni de la meva parell i meu, a diferència que vosaltres heu tingut valor per llençar-vos a la piscina.

Seguire a la guait de les vostres aventures.

Anims des de Barcelona i Granollers!
Gerard

angel punti ha dit...

Hola..
fins aquesta setmana no varem tenir la página per fer el seguiment... va ser quan li vaig dir que ja tenim un Punti més a la familia.... es diu Oriol, es molt petitonet i es el fill del teu cosi Marc.... molta sort amb els propers viatges.. i ja anirem fer el seguiment.
petons

Anònim ha dit...

Ja era hora que ens possessiu al corrent. Ja us recordeu del parlar hispano ? segur que us costa i tot , fa molt temps que a part del vostre català i l'anglés, no parlaveu el castellà , o no ? Feia dies que mirava el bloc i no hi havia manera de saber res de vosaltres.
Sabeu avui és revetlla de Sant Joan nit de bruixes. Ja fa dies que es senten petards, a mi com que no m'agraden massa, miro de fugir . Per cert Mireia, el divendres, jo el dissabte,no és que m'agradi posar la nota, peró imprevistos d'última hora, marxem a Granada, recordes ?? ja et posarem al corrent quan tornem .
Bon viatge per les terres sudamericanes.
Petonarros i cuideu-vos !!
Teresa

Mariona ha dit...

Hola parella!!!
Ja devieu tenir ganes de parlar algun idioma conegut, millor però que seguiu practicant anglès( ja sabeu perquè).
Mireia, trobem a faltar la teva presència en alguna foto.
Anem seguint el vostre blog però amb el tràfeg d'aquest darrer mes no hem tingut temps d'escriure,no estem tan relaxats com vosaltres.
Tots els vostres nebots (menys l'Ona és clar) ha acabat i aprovat el curs i es mereixen un descans per l'esforç que han fet. Us enviarem alguna foto perquè la sorpresa no sigui tan gran quan els veieu.
Molts petons i fins a la propera.
Els Jabbour's

Anònim ha dit...

Hola amiguitos!! aquesta nit...revetlla de Sant Joan!! sí, sí! ja estem a finals de juny, fa mooolts mesos que vau marxar! Farem un brindis per vosaltres i menjarem coca de crema i de llardons a la vostre salut!!

Moooolts petonets,

Silvia MR

Yolanda ha dit...

Hola!
Vaja, vaja, tothom per aquí abans d'anar-se'n de revetlla us escriu unes ratlles...donçs jo no seré menys... en aquests moments em sento una mica corresponsal de guerra amb tants petards que se senten (mira que m'agraden poc..)
Dintre de poc el JM i jo marxarem cap a la Rep. Dominicana... (no us queda gaire lluny).. "buenu" millor que no veniu, que amb lo gafe que sou, igual es passa la setmana plovent..vosaltres quedeu-vos per Xile..

Molts petons.
Yolanda
Son les 21:15h, i tenim 28.4º a Sant Andreu de la Barca.. Ara ha arribat tota la calor de cop..

Anònim ha dit...

Hola parella !!!!! Aquí les Angeles de Charlie (amb la Carme de companyia...). Ja veiem que us va de conya. Les fotos impressionants i la barba.... sin comentario. La Mireia ens ha semblat un índia autòctona, molt guapa. Hem passat una revetlla molt guapa. S'ha comentat l'estil únic i personal del Ignasi en el ball i s'ha trobat a faltar aquells passos inoblidables. Queda pendent una trobada a la vostra tornada de bailoteo. Una abraçada forta de totes. Petonets. Passeu-vos-ho molt i molt bé.

Anònim ha dit...

Estimats comentaristes:

- Lopetenc2, prometo que no tornaré a riure'm de tu quan estiguis tocat pel jet-lag. Ara sé lo que és!

- Gerard, benvingut! Només dir-te que fins uns mesos abans de començar el nostre viatge nosltres també ens pensàvem que era un somni irrealitzable, però aquí ens tens! Amb això volem dir que els somnis es poden complir, només cal desitjar-ho. I si aquest és el teu somni, qui sap, potser d'aquí uns mesos seràs tu qui farà un blog des de l'altra punta de món!

- Àngel, quina sorpresa més maca, ja ets avi! Felicitats a tu i a la Pilar per la part que us toca, una abraçada ben forta pels nous pares i un petonet per l'Oriol.

- Les i el de la Dipu: que us vagi molt bé per Graná. He vist el planing de l'Alícia i les recomenacions del Rafa i gairebé tot és de menjar! Arrassareu amb les tapes: esmorzar, dinar, sopar i, si cal, aperitiu i ressopó! Pobres granadins, la que els hi espera! Yolanda, quan marxeu a Rep. Dominicana? Veig que us va agradar , ja que sou reincidents! Segur que tornaràs amb una morenor que serà l'enveja de tot Mundet, com l'altre vegada!

- Mariona, felicita a tots els nebots de part nostra per les bones notes.

- Sil, espero que la revetlla anés bé i no us passessiu amb els brindis, que ja ens coneixem! ;-) Nosaltres ho vam celebrar amb una sopa calenta (aquí a la nit fa un fred que pela, fins a 15 sota zero) i al ritme de música tradicional en directe.

- Angeles de Chaarlie!!! El vostre Chalrie us està preparant la propera missió secreta, que serà ballar sense parar tota la nit!!! Prepareu-vos per la perillosa missió! Records al grup de ioga.

- Per acabar, desitjar a tots els que ens seguiu que tinguèssiu una bona revetlla i felicitar a tots els Joans encara que a España sigui tard, aquí a Xile encara estem a dia 24.

gemma ha dit...

fa calor. molta calor. i aixó es perillós. Nomes heu de llegir.
Diuen els de Viquipedia que a Atacama (principalment la part central)passen periodes de fins 4ooo anys sense ploure (no se com es pot saber, pero ho afirmen). Suposo que els xilens d´aquells barris us consideraran vinguts dels deus. felicitar.te per la paciencia que demostres amb les fotos. En la primera, esperes que hi hagin perfectament visibles 28 cables el.lèctrics, sombres dels cables i tirants. A la del Agave Espinoso, que unes onades blanques quedin entre mig del ancla. A la tercera que acabin de colocar la banyera i que pintin els grafitis
a les parets. Per cert, la cara de interrogació i de no entendre res de l´Igna es sensacional. La de l´Atacama ja está comentada i la de la llibrería amb els "cien años de soledad" aixó sí, ensucrats, mentres l´actor invitat mira la càmera i els llibres miren al actor,no se si vol dir res, pero ho vol dir tot. Apa adeusiau jovent
Vaig a veure l´espanya-rusia de futbol. Continua fent calor.

Yolanda ha dit...

Folgueroles, haig de dir-te que m'encanten les teves anàlisis fotogràfiques, i que de fet sempre les espero...i una vegada més, no em decepciones, sinó tot el contrari... fas que tornem a mirar les fotos, però descobrint nous detalls..
Gràcies.
Yolanda.
Són les 20.54h, i tenim 30,1º a S.A.B. és veritat: fa calor..

pilar ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
pilar ha dit...

Hola rodamons!
Ja veig que vau passar una bona revetlla amb una sopa calenta!!!
Nosaltres a S. Sadurní d'O també la vam passar ben fresqueta, vam acabar tots abrigats amb mantes, semblavem "papus".
És veritat el que diu la Yolanda, jo també em torno a mirar les fotos després de llegir els comentaris del de Folgueroles i sempre em fa veure coses que no me n'havia adonat.
Mua, mua, mua... i fins un altre!

gemma ha dit...

senyores i senyors, aquest blog es
per llogar.hi cadira. El Lopetenc se n´alegra dels 6 mesos lluny i abandonats. La Pi no li be de nou que plogui al desert. El gerard te un somni, l´Angel: un net.La teresa va a Graná. La Mariona diu que no surs a les fotos.La silvia ha fet un brindis (sense convidar).La yolanda marxa a la Rep. Dominicana. Els angels de charlie tracten a la Mireia de "india". Els rodamons no tornaran a riure. Diuen que el somni irrealitzable del gerard es pot complir. Feliciten a l´angel per la part que els hi toca (será la butxaca?. I ara, quin comentari mes materialista.- Desitgen que els de la Dipu tinguin sort a graná. Creuen que la yolanda tornará morena. Jo no ho crec, fa sis mesos que la veig sempre dintre l´aigua i aixís es difícil.-Ens recorden que si nosaltres tenim calor ells tenen les nits molt fredes ( es alló de:si tú tant jo encara més.)-I acabeu parlant d´una misió secreta del Charli (quin suspens).
El torrenassos de flogueroles buscant els tres peus a les fotos i la yolanda i la pi encara l´aplaudeixen. Repeteixo: es un blog molt estrany.
De tots modos que duri.

pilar ha dit...

Senyor de Folgueroles,
Una petita aclaració, la Pi i la Pilar no són la mateixa persona. Investigui els escrits i ho descobrirà. Pilar

gemma ha dit...

pilar. tinc un petit problema, ni repaso ni llegeixo lo que escric i
suposo que faré molt tipus de faltes i errors com aquest que em vaig deixar d´escriure "lar".Perdó.
Naturalment se que hi ha la Pilar i la Pi. Jo també segueixo el blog.
Gràcies i fins sempre

Anònim ha dit...

COMO SABS L`ANGEL NO DOMINA AQUESTES TGECNOLOGIES.. PER LO QUE LA QUE FA EL SEGUIMENT DEL VIATGE SOC JO,jejej ...EL VEURA LES FOTOS AMB BICI PER EL DESERT... EH PENSAT BUFFFFFFFF QUIN CANSAMENT PER LO QUE A ESPERAR NOUS REPORTATJES...DESDE CASA TAMBE CANSA EHHHHHHHHH.... MOLTA SORT AL NOU VIATGE.. PETONS

Anònim ha dit...

Benvolguts Mirèia i Ignasi,
M'he repassat els vostres comentaris de Xile i em sap molt greu com deixeu el meu país favorit. He viatjat a Xile dues vegades i he pogut reafirmar-me en la primera impressió. És un país extraordinàriament bell, de gent amabilíssima, educada, amb ganes d'ajudar sense ser pesats, formals i legals, d'uns paisatges com no en conec altres, amb una gran diversitat i moltes oportunitats. Hi he conegut persones encantadores.
Així que us escric al blog per dir-vos que en el vostre pas per les terres del Sud d'Amèrica li doneu una segona oportunitat, que intenteu submergir-vos en l'entorn físic i en el social, (ja ho veureu, el Sud és excepcional en els dos sentits), on segur que trobareu aquelles persones que us faran estimar aquest país com jo l'estimo.
A veure si a la segona us acompanya una mica més la sort i trobeu a Xile el que jo hi vaig trobar.
Una abraçada,
Glòria