divendres, 14 de novembre del 2008

El Bolsón

El Bolsón és un poblet (tot i que un pagés ens deia que ha crescut massa i ara és una gran ciutat!) ubicat al districte dels llacs, envoltat de muntanyes, boscos, rius i, evidentment, llacs. Bona part del seu atractiu rau en l'ambient que es respira. Als anys 60 es van establir aquí els hippies del moment perquè consideraven que aquest era un lloc estratègic en quant a energia i hem de dir que és així, la gent és relaxada i tranquil.la, els paissatges conviden a la meditació i la pau t'embolcalla. A la plaça del poble es fa la fira d'artesans on els hippies reciclats venen les seves obres decoratives i productes alimentaris casolans, ecològics i biològics, dels quals podem destacar la cervesa artesanal, que tothom s'anima a fer.

Excursió al Lago Puelo. La gossa de la foto ens va seguir tot el matí i sort en vam tenir, ens anava indicant el camí quan teníem algun dubte per on tirar i ens va portar fins al mirador del llac.



Refugi del Piltriquitrón. Vam començar amb moltes ganes a caminar des del nostre hostal del Bolsón, però el camí feia pujada i la calor era insoportable, per la qual cosa quan vam veure un cotxe que passsava, vam aixecar el dit i vam tenir la sort que una amable parella d'argentins, el Pablo i la Mercedes, ens van carregar i ens vam estalviar un bon tros de pujada, tot i que per arribar al refugi també vam haver de caminar una horeta. Però a dalt vam tenir la nostra recompensa: cocacola i cervesa artesanal, como no!!!



A prop del refugi hi ha el Bosque Tallado, amb escultures tallades per artistes locals en els arbres que es van cremar en un incendi.



Excursió al Cajón del Azul. Paisatge de somni amb arbres antiquíssims i el riu de color turquesa, que es travessa varies vegades mitjançant ponts penjants. Aquesta excursió la vam fer amb el Jordi, un català que viatjant per sud amèrica va quedar encisat del Bolsón i es va decidir a quedar-se a treballar una temporada en l'hostal en el que estàvem allotjats i en un restaurant del poble.



El Jordi, l'Ignasi i una servidora recuperant-se d'una dura caminata de 4 hores (aquest cop sí que vam caminar!) al refugi del Cajón del Azul amb una fantàstica cerveseta artesal. Sí nois, un altre cop amb cervesa artesanal..., vam baixar eixerits com gínjol!!!



A l'hostal del Bolsón vam coincidir amb un altre català, el Miquel, un muntanyero que també està viatjant per llarg temps. I aquí ens teniu, Jordi, Miquel, jo i Ignasi, fent el sopar d'acomiadament de catalans. Sí, també hi havia cervesa!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona nit!!
Ignasi, t'has tret uns quants anys de sobre,esteu molt morenos i feu molt de goig. De les fotos i el reportatge,els comentaris són els de sempre, espectaulars!!
Aquí de calor no en passem gens, ben al contrari; aquesta nit ha fet la primera glaçada de la temporada.
Una molt forta araçada, us enyorem molt.
Els Jabbours

Anònim ha dit...

Hola!
A les fotos us veiem molt bé, sobretot a l'Ignasi, per fí li veiem bé la cara, i tenen raó Els Jabbours quan diuen que t'has tret uns anys de sobre, això no se li diu a tothom quan només li falten 3dies per cumplir-ne més!!
Des de Vic un petó i una abraçada!
Montse i Àngel

Anònim ha dit...

Barcelona és un poblet (tot i que un pagés em deia que ha crescut massa i ara és una gran ciutat!) ubicat entre dos rius cabalossos, una ferèstega muntanya i un embogit mar.
Aquesta especial ubicació fa que tots els Karmes (positius) i energies terrestres (de bon rotllo)conflueixin en un nivell tan elevat, que no hi ha cap altre lloc del món igual. Gràcies a això, la gent és relaxada i tranquil.la, ningú té presa, la gent es saluda pel carrer, els paissatges conviden a la meditació i la pau t'embolcalla.
A la plaça del poble hi ha un petit comerç (CI) on es venen obres decoratives i productes alimentaris casolans, ecològics i biològics.
Es poden fer moltes excursions a peu o amb bicicleta (al llac de la ciutadella, a la platja, a Montjuic, etc) i segons com hi vagis, tindràs un amable urbano seguin-te tota l'estona.
El millor de Barceoona, el seu aire pur que et convida a respirar amb profunditat.
Apa, que seguiu bé que nosaltres també ho estem. Molts petons de Sandra, Ona, Pere i .....

Glow ha dit...

Mireia, confessa... què has fet amb l'Ignasi i qui és aquest jovenet que t'acompanya????

Molts petons!

gemma ha dit...

hola jovent.Veig que esteu als ùltims racons del món, amb unes carreteres deixades de la mà de déu
Potser fins hi tot, trobareu les sandalies que va perdre. Ara ja sé amb certesa que lo de la última foto de la patagònia era un tapaboques.-.La gossa balca que us va fer companyia fins el Lago Pueblo, es magnífica. Jo en vull una.-.A la tercera foto si veu un dipòsit alambicat que deu ser per la celebrada cervesa domèstica, l´efecte que us feia es pot veure a mida que anem passant les fotos: cada cop el somriure es més generós
. Sí que esteu eixerits com ginjols. Apa, a dirvertir-se i fins la propera.- Per cert, he estat(pocs cops) a Barcelona i no la trobo pas tant idílica com el Pere i la Sandra; será que soc de poble.

Anònim ha dit...

Es va tenir que afeitar per poder veure cervesa? Jo vull que es deixi una cueta!!! Mireia em sembla que ja sóc la única que he vist que també et vas haver de retocar els cavells/péls per la cervesa, jeje.

Anònim ha dit...

Bona Nit..
Son gairebé les de la nit i per tant, gairebe el dia 19 de novembre i per tant, des de la Rambla, felicitem a l'Ignasi!!! qui t'havia de dir que faries anys a l'argentina...
Molts petons per a tots dos.
P.D. No trobem a faltar la barba..també ens sembla que estas més jove.

Anònim ha dit...

Per molts anys!!!

adelaida, marc, maria i jaume

Glow ha dit...

Com diria la Pi: oeoeoeoeoe!!! Felicitats, Ignasi!

Petó a tots dos

Anònim ha dit...

Igna cumpleañero!!! Tu sempre estàs guapíssim amb barba o sense, amb melenes o rapat! Un petó molt fort!!! I visca la cervesa artesana!!! :)

Anònim ha dit...

Hola, esteu estupendíssims, guapíssims !!!
Feia molts dies que no us mirava, que no us llegia... sembla mentida, peró tot plegat m'ha passat volant.
Aviat farà un anys i suposo que, vosaltres que heu patit les aventures, hi ha hagut moments en que potser us heu plantejat, el per què d'aquesta aventura ? , Peró nois, noto a la vostra cara una felicitat plena, orgullosos de la vostra gesta.
Sou valents, molt valents !!
Tot és tant preciós i interessant.
Molt bé, quan sigui jove, també ho voldré fer. je, je, je,
Per cert Ignasi, estas guapíssim sense barba.
Fins aviat i cuideu-vos.
Teresa

Anònim ha dit...

Moltes felicitats mosca verda!!!!!!!!! Mireia felicitats per aguantar-lo tant.

Anònim ha dit...

Hola una altre vegada!
Per Molts anys Ignasi!
Ja has bufat les espelmes i t'has pensat un desig???
Un petonàs

Montse i Àngel

Anònim ha dit...

Hola estimats comentaristes,

Sóc l'Ignasi. Sense que serveixi de precedent, avui escriuré jo, però no us hi acostomeu! M'he emocionat al veure tants comentaris felicitant-me, no m'ho esperava pas! Gràcies per dir-me que estic tan guapo, però quan em veieu a la realitat flipareu, perquè encara estic molt millor que a les fotos. Us pensareu que heu vist al Brad Pitt... ;-)
Mireia diu: Sí home, i jo la Jolie, no et fot!!!

Ara en serio, moltes gràcies a tots.
Ignasi.

Anònim ha dit...

Sóc la Glòria i arribo tard per les felicitacions, però l'excusa crec que és prou bona... no ho sabia!
Ignasi, moltíssimes felicitats en el teu aniversari, crec que el recordaràs sempre i, quan siguis una mica més gran, podràs dir allò de... vaig fer anys viatjant per l'Argentina. A mi em va passar un dia de Nadal, era a les Torres del Paine. Són coses que no s'obliden.
Apa, espero que tot us vagi bé i un petonàs molt gran a l'Ignasi junt amb les nostres felicitacions. Ens recordem molt de vosaltres.
Una abraçada a tots dos,
Glòria i Rafa

Anònim ha dit...

Ignasi, per molts anys!!!!!! ( amb una mica de retard....)
las angeles de Charlye te añoran....
Mireia, un petonàs i una abraçada ben forta pels dos