dimarts, 23 de novembre del 2010

Amma 2010





"L'espiritualitat ens ensenya a
afrontar qualsevol situació
amb un somriure" Amma.






Fa un parell de setmanes l'Amma va estar a Granollers, al Palau d'Esports. Com cada any fa una gira europea de mes i mig i sempre passa tres dies per Barcelona o rodalies. El programa inclou meditacions, xerrades, càntics espirituals i l'esperada trobada personal amb Amma en forma d'abraçada, totalment gratuïta i oberta a tothom.

No vèiem l'Amma d'ençà que vam estar al seu ashram de l'Índia, al 2008, i teníem moltes ganes de tornar-la a abraçar. Així doncs no ens ho vam pensar, el dilluns dia 8 de novembre a quarts de sis de la tarda ens vam plantar a Granollers disposats a passar una tarda-nit a prop de l'Amma. No va ser fins les 2 de la matinada que vam rebre l'abraçada. Durant aquestes hores vam meditar, vam mirar les paradetes d'incens, sabons naturals, olis essencials, saaris, bisuteria, llibres i CD de l'Amma... i també vam sopar un deliciós menú hindú en una zona del poliesportiu habilitada com a restaurant.

L'espera no es va fer pesada, ben al contrari. Ens va passar l'estona depressa, escoltant les veus especials dels de que cantaven, mirant com l'Amma abraçava als devots i deixant-nos portar per l'ambient de pau que es respirava. Tot i la gentada que hi havia, tothom estava "de bon rollo", cosa que generava un ambient màgic.

Finalment vam rebre l'abraçada. Primer va abraçar a l'Ignasi, després a mi, i després als dos junts. L'abraçada va ser intensa, dolça i càlida. Com sempre, Amma abraça a tothom que se li posa al davant. Per molt tard que sigui ella mai deixa ningú sense abraçar. I abraça a tothom amb la mateixa fermesa i devoció. No importa que porti hores asseguda en la mateixa posició, ella segueix abraçant amb un somriure a la cara.

Cap al final de la nit, un col·laborador seu li va portar una mica de menjar. Semblava un tros de pa de pessic. Ella el va agafar, entre abraçada i abraçada, i en va fer tres bocins. Un se'l va menjar ella, l'altre li va donar a la persona que estava abraçant i l'altre al seu col·laborador. I va seguir abraçant amb entusiasme la filera de gent.

3 comentaris:

fOlguerOles ha dit...

recordo la vostre visita a l'Amma en a l'India i també parlaves amb emoció de l'abraçada. ha de ser especial.

El viatge dels Rodamons ha dit...

Sí que ho és, sí. Es fa difícil explicar-ho amb paraules però el moment de l'abraçada té màgia.

pilar ha dit...

Realment, jo també penso que si hi ha tanta gent que fa cua per rebre una abraçada de l'Amma, alguna cosa molt especial ha de tenir.