divendres, 15 de juliol del 2011

Haridwar

Ciutat sagrada de l'Índia, és un important centre de peregrinació hindú, ja que segons la mitologia és un dels quatre llocs on van caure de manera accidental unes gotes de l'elixir de la immortalitat. Haridwar significa "porta de Déu" i aquí es congreguen milers d'hindús per banyar-se a les marronoses aigües del Ganges i presenciar el arati (ritual de foc) que es celebra cada dia a les 19.30h. Els sacerdots encenen les torxes i les ofereixen al riu i a tots els presents, per tal de portar llum a les nostres vides.

Per 10 rupies (15 cèntims d'euro) pots comprar un cistellet de fulles naturals carregat de flors de color taronja i fucsia amb una espelmeta al mig i oferir-lo al Ganges, que se l'emporta aigües avall. Nosaltres ja hem fet la nostra ofrena, per tal que el viatge (i la vida) ens vagi molt bé, però, curiosament, al deixar el cistellet a l'aigua, aquest va desafiar tota lògica i va anar aigües amunt, a contra corrent, fins que va topar amb un indi que estava dins del riu que el va empènyer amb la mà i, aleshores sí, va començar a anar aigües avall, com la resta d'ofrenes. 

No podíem haver triat un lloc més especial per trobar-nos amb uns bons amics i uns grans viatgers, el Xavi i la Carme, de http://www.lavueltaalmundo.net/, que estan fent la seva tercera volta al món. Ens ha fet moltíssima il·lusió coincidir amb ells tan lluny de casa i compartir rituals, passejades, àpats i experiències en aquest xocant país que mai et deixa indiferent.

El Ganges a hora punta



El Xavi, la Carme i l'Ignasi, preparats per fer l'ofrena.



Mentre esperàvem que comencés el ritual de foc, jugàvem amb aquests nens. Ells ens feien fotos amb el seu mòbil d'última generació i es feien un tip de riure (no sé perquè!)



Pols per la tikka (punt vermell a l'entrecella)



Vídeo del Ganga Arati:



6 comentaris:

pilar ha dit...

Hola nois!
Ja veig que esteu molt bé!
He rigut amb l'anècdota del cistell, molt divertida!
El vídeo del ritual de l'ofrena molt bonic!
Molts petonets i fins la propera!

Anònim ha dit...

Aiii, l'ofrena al ganges, quins records!! Gaudiu, gaudiu!! Muaaa

Sil

Anònim ha dit...

Aigua i foc. Elements de purificació a totes les cultures. I la música que l'acompanya acaba d'arrodonir l'escena.
Jo també he quedat purificat i relaxat.

taram

lavueltaalmundo.net ha dit...

Hola Rodamons!!!! Que bé que ens vam trobar!!! Donem gràcies al destí per haver-vos conegut... sou l'òstia!
Una abraçada molt forta!!!!
Xavier i Carme

Montserrat ha dit...

Heyyyy...que bé aquest viatge que esteu fent...coneixen l'india de nou...d''una altra manera... i estupendu que us seguiu trobant amb la colla viatgera 3a volta al món...quina passada).

Nosaltres encara estem fent la primera, ja ho sabeu,...i ara som a filipines...un país per coneixer...

Seguiu disfrutant...us seguirem seguint.
Un petó enorme

Anina&Montse

Yolanda ha dit...

Donçs sí que hi ha gent voltant pel món!!
Us vau trobar per casualitat amb els de lavueltaalmundo.net ? Ja podeu dir, amb tota la raó, que el "mundo es un pañuelo"!!

En quan als nens que reien... ja porteu una càmera prou moderna per competir tecnològicament amb els móbils d'última generació??