dilluns, 24 d’octubre del 2011

Bodhgaya

Pelegrins budistes d’arreu del món vénen a Bodhgaya per meditar sota l’arbre Bodhi, on, segons la tradició, el príncep Siddharta Gautama rebé la il·luminació, convertint-se així en Buda (=l’il·luminat). L’arbre que hi ha actualment, de l’espècie Ficus religiosa, sembla ser que és el cinquè en la línia de descendència de l’arbre original. Al costat, s’alça el temple Mahabodhi, amb un capitell de 50 m d’alçada, que acull al seu interior una gran estàtua daurada de Buda. Pels voltants, els jardins ben cuidats amb nombroses estupes, fan que un simple passeig es converteixi en una meditació conscient. Malgrat que és un dels centres de peregrinació budista més importants del món, aquest segueix essent un lloc tranquil que emana pau, com tot el que és de tradició budista.

Gairebé tots els països de religió budista han construït el seu monestir al poble, cada un amb l’arquitectura característica del lloc d’origen. Així doncs trobem el monestir tailandès, el japonès, el birmà, el vietnamita, el nepalí... Nosaltres ens allotgem al monestir tibetà. L’habitació doble amb bany ens costa 250 rúpies (3,5 €). És àmplia i neta, però no té aigua calenta, tot i que amb la calor que fa, no és cap problema.

Cada dia anem al temple, a primera hora del matí o a última de la tarda, a meditar sota l’arbre o pels voltants. He de dir que no hem arribat a la il·luminació, però aquí es desprèn una energia molt especial, una mena de serenor profunda, que t’assossega el cor i la ment i que val molt la pena captar.

Temple Mahabodhi


Monjos resant al voltant del temple


Meditacions sota l'arbre Bodhi


Rituals al temple


Meditant


Comprant fruita al mercat de Bodhgaya


5 comentaris:

Marta ha dit...

Holaaaaa Mireia i Ignasi!!!!! Ja veig que vosaltres també esteu molt bé! A la tornada m'haureu d'explicar els secrets de la meditació i de l'Índia! Una abraçada ben forta!

El viatge dels Rodamons ha dit...

Hola Marta!
Quan tornis, que esperem que sigui d'aquí mooooolt, ja farem una trobada per explicar-nos aventures viatgeres. Bé, la trobada haurà de ser d'uns quants dies, com a mínim!

Montserrat ha dit...

Nenuuussss....tornareu ben renovats tu!!! Sona molt b'e aquesta pau i serenitat. A continuar meditant sota l,arbre!!! Petons als dos!

salvador ha dit...

Si la ·a· és positiva (mama,papa), la ·o·(no)és negativa, la ·u· és la de la por.
Vol dir que la Marta amb el seu Holaaaaa és positiva, que la Mireia i l'Ignasi que esgrimeixen el mooooolt son negatius, i que la Montserrat vol que passem por, molta por per les ·s· finals del crit inicial: Nenuuusss....?
Reflexionem uns moments. M'espero. Igualment plou.

El viatge dels Rodamons ha dit...

Hola Montse!
Doncs sí, ens ha agradat molt la part budista de l'Índia.
Ja hem tornat a casa, no sé si nenovats o no, però tornem a estar per Barcelona. Des d'aquí anem actualitzant el blog amb alguna cosa que ens va quedar pendent del final del viatge. Disfruteu molt de la vostra aventura (que ja veig que ho esteu fent!). Una abraçada ben forta a les dues!


Salvador, curiosa observació. Refelxione'm-hi!!!
Bona castanyada!