dilluns, 28 de gener del 2008

El paradis es diu Gokarna

Si un dia desapareixem del mapa sense donar senyals de vida ens trobareu aqui, a Gokarna (orella de vaca), una tranquil.la ciutat sagrada de l'estat de Karnataka. Aqui es respira una energia molt positiva i tot va a poc a poc: els religiosos fent les cerimonies, les dones que caminen pel carrer, les vaques que passejen per la platja... Es un lloc on ens podriem passar la resta de la nostra vida sense fer res.

Tenim la sort d'allotjar-nos en unes cabanes a peu de platja, que propiament no tenen cap luxe (un llit mal fotut i tot ple de bestioles variadetes!), pero l'ambient amb els nostres veins no es paga amb diners (que de fet tampoc ho estem pagant gaire: 2,30 euros per nit l'habitacio doble). Es una mena de comuna hippy i ens reunim per menjar, cantar, xerrar, arreglar el mon... El Claude es frances i porta 18 anys viatjant, fa calendaris maies i aviat marxara cap a Nepal, quan no faci tant fred. El Peter es music i viatja amb la seva novia per estudiar la musica tradicional india, despres d'aqui anira a Calcuta. La Bhakti es anglesa i esta fent un curs de ioga amb un swami hindu, quan acabi anira a Australia per seguir els seus estudis de ioga.

Nosaltres aqui aprofitem per menjar be, fer ioga a la platja i aprendre tot el que podem d'aquesta gent tan diferent, intel.ligent, genuina i interessant.

El cafe on vivim, just al darrera hi ha les cabanes

La vida tan estressant que portem ;-)







Per cert, hem de confessar als de Folgueroles que no vam recitar els 1000 noms de l'Amma a quarts de cinc del mati, quan els galls encara dormen. Hem de reconeixer que no som tan devots!

I tambe aprofitem per donar la benvinguda al pbc, que tard, pero finalment s'ha incorporat. Oe oe oe!

15 comentaris:

gemma ha dit...

síque es un paradís sí. Ens quedem amb les fotos. La mireia intentant
parar les onadesdel mar. L´ignasi
volent tapar el sol a aquesta pobre gent.El somriure de la canalla, la bicicleta aparcada...i aquesta maravillosa casa verda amb les palmeres cocoteres, la teulada
, els balcons pintats, el colom, l´elefant, el pavo reial, els gerros amb les flors. La dignitat del senyor amb el bastó i el pot. Les conexiones el.lètriques. Es deliciosa. Inclús com a pinzellada de progrés hi fa (faltaría més, la
coca.cola). Senyors: puntuació màxima , 10 punts.

B. ha dit...

Hola Mireia & Ignasi, feia temps que no escrivia alguna cosa en el blog ja que he estat una mica liat. Això si, he anat seguint tot el vostre camí fins a l'última notícia; a vegades penso que m'agradaria estar amb vosaltres fent ioga a la platja en comptes de tenir tantes obligacions jeje:P, Però tot no es pot tenir!
Suposo que us ho estareu passant molt bé (només cal veure les vostres fotos). Les fotos que penjeu són precioses per cert! De moment des de Ciutat de Barcelona res més!
Avui, dilluns 28 de Gener a les 22:15.
Molta sort per el món en el que vivim tots!

taram ha dit...

Hi, nois,
M'ha costat una mica situar al mapa el paradís de Gokarna. Em sortia una ciutat de Bangladesh. Finalment crec que l'he trabada al sud de Goa. Veig que continueu tenint molt bon temps i molt bona forma com ho demostren les fotos fent ioga. Es nota que esteu relaxats i més ben alimentats que els primers dies. Demà, aquí, és el dijopus llarder, o gras, o de la truita. Ens menjarem una botifarra d'ou a la vostra salut.
A tothom, que tingueu un bon carnestoltes!
(als de l'Ashram de Casa Xifra, no cal, ja el fan prou cada dia)

Anònim ha dit...

Des del divendres que no em ficaba a la vostra pàgina i avui mateix la Yolanda ha comentat a l'hora d'esmorzar que semblava realment que estavau de turistes a una platja del Carib, només que aquí esteu molt més relaxats, fent el que us agrada i disfrutant de cada moment. Mireia et volia comentar que l'Helena va veure a l'Azu que pintava uns dibuixos en un blog i pel seu aniversari que va ser el 14 de gener com que li van agradar tant li va regalar un. Son mandalas, saps que son?. Em vam dir que aquí son coneguts, ja que relaxar molt. Bé no m'enrollo més, un petó molt fort per tots dos.

Anònim ha dit...

Feliços rodamons!!!
Amb el mapa del mon obert, situo el vostre emplaçament, que correspon a l’orella de la vaca (sic), doncs bé, no cal que us digui quina part de la vaca correspon a sant Celoni, però sapigueu que no és precisament la mamella.
Transmeteu vibracions molt positives i son molt agradables els vostres informes, de totes maneres, m’imagino el vostre company, en Claude, 18 anys esperant que no faci fred al Nepal, expliqueu-li que és el país més alt del mon, que hi fot un fred de nassos i confio que malgrat el magreig que estem fent al planeta, ho continuï sent durant molts anys.
A recordeu que el dia 9 de març cal anar a votar, us esteu perdent les patètiques actuacions dels polítics intentant comprar els postres vots, a per cert, hi ha ofertes molt interessants, estigueu al cas.
Vaig informar al claustre de swamis de l’ashram de Can Cifra del preu de l’estada en el vostre complex residencial, i finalment vindrem tots, 140 alumnes i 25 swamis, feu la reserva corresponent i si us plau, indiqueu-me l’aeroport més proper.
petons i abraçades
jaume

Anònim ha dit...

Hola!, estaba buscando informacion sobre el ashram ramana maharshi y sobre el ashram de amma, y encontre vuestro espacio, se me dificulta bastante entender el catalan, os agradeceria muchisimo si se ponen en contacto conmigo, ya que en mayo nos vamos a india a un ashram y al desconocer no sabemos a que ashram ir, seria de gran ayuda saber de vustra opinion. Un saludo. Muchisimas gracias. Atte.Nerea.
Mi e-mail: samidac@hotmail.com

Anònim ha dit...

Luisi, els mandales son uns dibuixos bastant geometrics, normalment amb forma esferica, i es tracta de pintar-los comencant pel mig i anar avancant cap a l'exterior. S'utilitzen per relaxar la ment i augmentar la concentracio. Jo en pintava a Barcelona, sobretot quan estudiava opos. Abans de comencar a estudiar o quan ja n'estava tipa, parava i feia 10 minuts de mandales, aixi tornava a estar concentrada per seguir estudiant. Diga-li a l'Helena que li anira molt be pintar mandales, es concentrara mes facilment a l'hora d'estudiar (tot i que ja se que ella es concentra molt i aixi li van de be els estudis, pero aixo tambe l'ajudara a relaxar-se una miqueta). Jo tambe em pensava que aqui a l'India en trobaria per tot arreu pero de moment no n'hem vist cap!

Jaume, no li volem cap mal a la santa Amma, per tant ens neguem a donar-te l'adreca d'aquesta entranyable senyora. Envia els teus devots a l'Himalaia, que alla estaran fresquets i no empiparan!

Atencio als que ens segueixen amb el mapa: de Gokarna vam anar fins a Goa, despres a Bombai i d'alla a Matheran, un poble precios de muntanya on no hi ha cap vehicle, nomes cavalls. Ara estem a Nasik, a 200 km a l'est de Bombai. Nasik es una ciutat sagrada, per on passa el riu Godavari i hi acudeixen milers de peregrins per banyar-s'hi i aconseguir la moksha (alliberacio de l'anima). Jo encara no he alliberat la meva anima pero de moment estic "alliberant" un costipat considerable, ja que aqui fa un fred de collons i porto posada tota la roba que tinc (excepte el bikini) mes alguna samarreta de l'Ignasi. Pero no patiu, un hindu m'ha regalat un llibre de homeopatia que m'estic estudiant i ja he comencat a automedicar-me. L'Ignasi de moment encara no es deixa, tot arribara!. Crec que tinc un gran futur com a homeopata...

inma ha dit...

Hoooola, em fa molta il.lusió estar amb contacte amb vosaltres, us trobo molt a faltar perquè ara ja tocaria quedar i fer un soparet, estic molt contenta de que estigueu disfrutant a tope. Quines fotos més xules, Igna: ara fas contorsionisme???? Mire-chuang, estàs molt guapa a totes les fotos!! Molts petonets i ara sí que us aniré fent el seguiment com God Manda a Ruanda, jajaja

inma ha dit...

Ara que ja sé com va això no us deixaré tranquils,jajaja. No veas para crear la cuenta, la imformàtica i jo portem camins paralels, escolteu: VULL VENIR, VULL VENIR, VULL VENIR. No és just, quanta injusticia hi ha en aquest món, jo ratllada amb un curs de Prevenció de Riscos (al qual em vaig apuntar per error i vaig pagar 1200, els quals veig clarament que he llançat) i mis dos amiguitos per 2 euros la nit vivint a tope, només us demano un favor:
passeu-me una mica d´aquesta energia que per allàes respira i ho veuré tot d´un altre color, petonets i fins després!!!!

Mariona ha dit...

Hola guapetons!!!!:
Quina passada de fotos!!!, no cal que expliqueu com esteu, salta al vista!!, aprofiteu dons ja us queden pocs dies per deixar el primer país del vostre llarg viatge. A la civilitzacó les coses segueixen el seu ritme; sort que tenim els caps de setmana per desconnectar.En Brahim us envia records des del desert.
Molts petons i fins a la propera.
Els Jabbour's.

Mariona ha dit...

Hola guapetons!!!!:
Quina passada de fotos!!!, no cal que expliqueu com esteu, salta al vista!!, aprofiteu dons ja us queden pocs dies per deixar el primer país del vostre llarg viatge. A la civilitzacó les coses segueixen el seu ritme; sort que tenim els caps de setmana per desconnectar.En Brahim us envia records des del desert. Vau localitazar a la Marta de Goa?
Molts petons i fins a la propera.
Els Jabbour's.

Glow ha dit...

Eps, família! No cal preguntar-vos què tal perquè ja es veu que molt bé!! M'apunto a la demanda de l'Inma: jo també vull venir!!

Per aquí tot com sempre, la Marta ja ha aconseguit que sortim a ballar (tot i que per variar, ens vam passar l'estona xerrant i no va haver-hi gaire quòrum), o sigui que ara ens toca una temporada tranquil·leta, jejeje

El Sushi segueix bé, té algunes diferències de criteri amb la Diana respecte a les seves ungles i qui, com i quan es tallen, però em sembla que ho superaran, sobretot si segueixen amb aquests "pànxings" espectaculars dels caps de setmana...

Apa, a seguir gaudint i provocant enveja (de la sana, això sí, no anem ara a espatllar el bon karma!)

Petó molt gran

gemma ha dit...

recoi, a quins llocs aneu. He buscat Matheran i només el trobo a un raconet de l´index de pobles del Atles universal, pero en el mapa no hi ha res. Com si fos un poblet fantasma pero amb cavalls, aixó sí.Sort que he fet les paus amb Nasik, que aquest sí surt a tot arreu.
Parleu dels mandales. Lo curiós es que els aborìgens d´Australia i els indis d´Amèrica del sud, també
ho conexien i en feien. En aquells temps, l´espionatge ja funcionava.
Suposo que la homeopatia deu ser molt bona cosa ja que cap comunitat científica l´avala. Deuen tenir por de perdre clients.
Heu set molt durs amb el Jaume (del que espero impacient els missatges que envía. Es un escriptor de primera divisió), no
deixant-lo visitar a la santa. Espero, peró, que amb la Imma, que ho demana per triplicat,i la Glow
sigueu mes receptius.
He enviat el vostre blog a la Gemma, que continúa entre neus i
fred a Minnesota, perque sé que li agradará.
Bon allibarament.

inma ha dit...

Hola de nou!!! Vull fer la meva petita aportació al tema Mandales (que lÍgnasi i la Mire em van recomanar en un moment molt delicat de la meva vida) i ara tinc una de nova:
segons un amic iraní (Mohammed Reza Salili) provenen del Imperi Persa........Apa a investigar...
epeteixo: VULL VENIR, COLLONS,VULL VENIR!!!!!!!JAJAJA Repetons

inma ha dit...

Ja tinc la relació dels Mandales amb l´Imperi Persa. Penseu en el llibre de Nietzsche "Así habló Zaratrustra"- I qui era aquest??? El fundador del Zoroastrisme, religió antiga persa, i compartia el mateix Deu (Mitra) amb la religió india. Flipant,oi?? Vinga, feliciteu-me i ajudeu-me a continuar indagant.....