dimarts, 6 de setembre del 2011

Dharamsala

D’ençà que al 1950 la Xina va envair Tibet aplicant un règim brutal de destrucció i repressió, més de 250.000 tibetans han fugit del seu país per refugiar-se a Dharamsala, un poblet situat en el tram Dhauladhar de l’Himàlaia, envoltat de muntanyes abruptes i valls pregones.

Darrera de cadascun d’aquests refugiats hi ha un drama. La “Sung” (no sabem com s’escriu el seu nom) va anar a una manifestació pro-tibet al seu país. Cridar “Tibet lliure” li va comportar l’empresonament dels 20 al 33 anys. Ara viu refugiada a Dharamsala. Amb tot, els tibetans són un poble optimista, entusiasta, lluitador, religiós, pacifista, culte, tradicional… i ja va sent hora que la seva sort canviï.

Els carrers de Dharamsala



Al voltant de la residència del Dalai Lama
la gent hi deixa pedres esculpides amb mantres i oracions


També hi abunden les rodes d'oracions


Els boscos de Dharamsala


El clima és humit i plujós


Vistes des del nostre Guest House,
amb un mico que també contempla la vall.


Convidat inesperat que va saltar a l'ampit de la nostra finestra
i quasi se'ns cola a l'habitació.


Cada dia els monjos surten al pati del gompa a discutir animadament
qüestions filosòfiques sobre el budisme.
El que donaria per entendre'ls!

3 comentaris:

salvador ha dit...

vaig endarrerit, ho sé, però em vaig saltar el "rodamons" de la visita al Dalai, una persona que vista per la tele, es senzilla, directa, bona. És igual que parli amb Obama o amb un grup de ciutadans. Recordo la entrevista a tv3 de la Terribas quan va venir a Barcelona el 2007, parlant de la felicitat, del Tibet i la Xina. També amb la bufanda del barça al coll al S.Jordi, i sempre aquella senzillesa especial.
Segueixo amb la 1ª foto d'avui que surten del pati o del menjador dse les cases; la 2ª foto d'un carrer que no se descriure i fins i tot amb un No Parking; la serenor de la 4ª foto i el misticisme de la 6ª; Vau poder parlar amb la "sung Ah!, i felicito a l'anònim de les 10,29 del 31 d'agost amb els sis moments puntialitzats; Deliciós.
Volem més.

salvador ha dit...

dimecres 7 a les 7,57Am, en Jordi Basté en el programa El Món de Rac.1, demana: quin blog recomanem avui?. Doncs mira, avui podem recomanar un d'aquells blogs que hi ha de viatges a la xarxa en aquest cas es diu RODAMONS i és un blog de la Mireia i l'Ignasi que van estar CATORZE mesos donant voltes pel món, imagineu-vos si han de tenir anècdotes, és la volta al món.cat

Anònim ha dit...

El vídeo és per sucar-hi pa. Encara que més que qüestions filosòfiques sembla que facin un joc de preguntes i repostes i amb gran entusiasme. No coneixia aquesta cara dels monjos sempre tan silenciosos i humils. Aquí l'únic que és silenciós i humil és el gos. I a vosaltres us veig molt bé, però no sé si esteu del cantó dels monjos o del gos.
Jo també en vull més!
taram