dissabte, 13 d’agost de 2011

Ladakh

Ladakh literalment significa "la terra dels alts ports" i és això, una regió remota i isolada envoltada de muntanyes desèrtiques on la vida es concentra a les valls fluvials. Separa la Himalàia occidental de la meseta tibetana i manté més vincles amb Tíbet que amb l'Índia.

Aquí hi viuen molts refugiats tibetans que mantenen la seva cultura i tradicions a través dels gompes (monestirs budistes), on hi viuen monjos que es dediquen a l'estudi i meditació. Alguns també tenen escola pels més joves i altres ofereixen menjar a qui ho necessiti.

Us deixem un vídeo d'oracions al Soma Gompa, a Leh.


4 comentaris:

pilar ha dit...

Entre oració i oració, espero que feu una bona celebració!
Per mooooolts anys!!!
Muas, muas i muas!

Anònim ha dit...

Tothom està molt concentrat en les oracions menys el cowboy i el gos que van a la seva. Una petició: em podríeu portar uns cavallitos d'aquests individuals que fan girar amb la mà? Els trobo molt pràctics i bonics.
Bye
taram

salvador ha dit...

santa mireia, de segur passaries una bona festivitat, ens ho recorda una tal "Pilar ha dit",i més des d'aquestes altituts tan prop de Déu, i amb l'Ignasi orant o fixant-se molt, son moments per recordar-ho tota una vida. Demá ens arriba el Papa a Madrid, será el nostre moment d'oració profunda.

Mireia i Ignasi ha dit...

Moltes gràcies per les felicitacions!

Taram, quina gràcia que en diguis "cavallitos" de les rodes d'oracions! Són realment boniques i n'hi ha de totes mides. Aquí molta gent va pel carrer fent girar una roda amb una ma i passant un mala (rosari) amb l'altre. Si ho hagués de fer jo, segur que ensopegaria!

Fins la propera,