dissabte, 13 d’agost del 2011

Ladakh

Ladakh literalment significa "la terra dels alts ports" i és això, una regió remota i isolada envoltada de muntanyes desèrtiques on la vida es concentra a les valls fluvials. Separa la Himalàia occidental de la meseta tibetana i manté més vincles amb Tíbet que amb l'Índia.

Aquí hi viuen molts refugiats tibetans que mantenen la seva cultura i tradicions a través dels gompes (monestirs budistes), on hi viuen monjos que es dediquen a l'estudi i meditació. Alguns també tenen escola pels més joves i altres ofereixen menjar a qui ho necessiti.

Us deixem un vídeo d'oracions al Soma Gompa, a Leh.


4 comentaris:

pilar ha dit...

Entre oració i oració, espero que feu una bona celebració!
Per mooooolts anys!!!
Muas, muas i muas!

Anònim ha dit...

Tothom està molt concentrat en les oracions menys el cowboy i el gos que van a la seva. Una petició: em podríeu portar uns cavallitos d'aquests individuals que fan girar amb la mà? Els trobo molt pràctics i bonics.
Bye
taram

salvador ha dit...

santa mireia, de segur passaries una bona festivitat, ens ho recorda una tal "Pilar ha dit",i més des d'aquestes altituts tan prop de Déu, i amb l'Ignasi orant o fixant-se molt, son moments per recordar-ho tota una vida. Demá ens arriba el Papa a Madrid, será el nostre moment d'oració profunda.

El viatge dels Rodamons ha dit...

Moltes gràcies per les felicitacions!

Taram, quina gràcia que en diguis "cavallitos" de les rodes d'oracions! Són realment boniques i n'hi ha de totes mides. Aquí molta gent va pel carrer fent girar una roda amb una ma i passant un mala (rosari) amb l'altre. Si ho hagués de fer jo, segur que ensopegaria!

Fins la propera,